Skip to content

Blogs, artikelen, interviews met interessante vakspecialisten en veel meer. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze artikelen en events.

Expertverhalen: Robèrt Ligthart

Beginnen aan een freelance carrière? Robèrt Ligthart weet als geen ander hoe het is om te beginnen aan een freelancecarrière en welke gedachtes erbij om de hoek komen kijken. “Wat mij heeft overgehaald om toch te freelancen en bij SMG aan te sluiten is de uitspraak “focus op jouw tienen”. En het is echt zo. Op het moment dat je
LEES VERDER

Expertverhalen: Jorg Wiedijk

Voor Jorg Wiedijk ging er een wereld open aan opdrachten toen hij zich aansloot bij SMG. Nieuwsgierig waarom? Bekijk het verhaal van deze gepassioneerde ondernemer en marketing strateeg. Bekijk hier haar interview en kom ook te weten waarom zij 2 jaar geleden gekozen heeft voor een freelance carrière.
LEES VERDER

Passief inkomen: zo vind je extra inkomsten als freelancer

Als freelancer ben je vast hard aan de slag. Met betaalde projecten of een interim klus en tussendoor weer op zoek naar nieuwe klanten. Netwerken. Jezelf zichtbaar maken op LinkedIn. En oh ja, ook nog boekhouden en je kennis bijspijkeren. En die offerte nog versturen. Wat doe je als je geen volledige werkweek hebt met jouw lopende klussen en opdrachten?
LEES VERDER

Hoe zet je de stap om freelancer te worden?

Je wil freelancer worden, na jaren bij een werkgever in dienst te zijn geweest. De vrijheid en diversiteit ervaren bij je werkzaamheden is iets wat al langer jouw interesse wekt. Toch ben je nog steeds in dienst van een werkgever. Niet veel later zit je op jouw vaste werkplek en ineens weet je het: ik word freelancer! En dan? Dat
LEES VERDER

”Wanneer je doet waar je energie van krijgt, dan gaat het vanzelf rollen.”

Robèrt Ligthart is sinds kort freelance Digital Marketeer, maar beoefent het vak al vele jaren. Als freelancer ervaart hij hoe het is om meer waarde uit het werk te halen en zo meer waarde aan de klant te kunnen bieden. In deze blog vertelt Robèrt hoe het freelancen helpt om meer waarde te leveren aan de opdrachtgever , maar ook
LEES VERDER

Hoe ga je om met online reviews?

Bij undercover marketing is het de bedoeling dat je er klanten mee aantrekt zonder dat ze er van bewust zijn dat er sprake is van marketing. Hoe dit gebeurt lees je in deze blog!
LEES VERDER

Undercover marketing in de praktijk

Bij undercover marketing is het de bedoeling dat je er klanten mee aantrekt zonder dat ze er van bewust zijn dat er sprake is van marketing. Hoe dit gebeurt lees je in deze blog!
LEES VERDER

Hoe schrijf je een goede SEO-tekst?

Als tekstschrijver/copywriter krijg ik vaak de vraag ‘of ik ook SEO-teksten schrijf’ regelmatig gesteld. Het antwoord is: JA! Elk bedrijf en ondernemer heeft SEO (Search Engine Optimization) nodig om (hoog) te verschijnen in Google. Meer hierover lees je in deze blog!
LEES VERDER

Expertverhalen: Immelda Oord

Als freelance online marketeer zit je natuurlijk niet vast aan een baas of vaste werkplek. Sterker nog: je kunt letterlijk van overal ter wereld werken waar je een prima internetverbinding hebt. Immelda Oord droomt er niet alleen over, ze gaat het ook gewoon doen. Bekijk hier haar interview en kom ook te weten waarom zij 2 jaar geleden gekozen heeft
LEES VERDER

Hoe creeër je als freelancer een effectieve time management?

Als freelancer is time management een belangrijk onderdeel van iedere dag. Je hebt een opdrachtgever met doelen en deadlines maar hoe creëer je als freelancer nou een effectieve time management? Dit lees je in deze blog!
LEES VERDER

Hoe werken social media algoritmes?

Algoritmes zijn te vergelijken met een stappenplan. Op het internet leidt het beslissingen voor je om jouw voorkeuren te bepalen. Wanneer je op social media bijvoorbeeld een bericht met sieraden een like geeft, maar steeds berichten met schoenen voorbij scrollt, zal je door de algoritmes vaker sieraden te zien krijgen en schoenen veel minder.
LEES VERDER

Expertverhalen: Joyce de Jong

Freelance Marketing Communicatie Manager Joyce de Jong vertelt in deze “Expertverhalen” aflevering over haar passie voor het mooie vak Marketing Communicatie en waarom zij 6 jaar geleden de keuze gemaakt heeft om te gaan freelancen.
LEES VERDER

SMG Academy & Events.

Geen evenementen gevonden!