De start van de SMG

De Sales Marketing Group is een idee van ervaren ondernemer Dolf Kos. In 2002 begon hij direct na zijn HBO studie SmallBusiness, als zelfstandig ondernemer. In hoogtijdagen stond hij aan het hoofd van een bedrijf waar 85 man werkte, maar hij kent ook de andere kant van de medaille. De crisis leidde tot een faillissement. Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en al snel besloot hij opnieuw te gaan ondernemen. De vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt, je eigen tijd indelen en samenwerken met inspirerende ondernemers, motiveert hem elke dag weer.

Dolf kos, eigenaar van SMG freelance marketeer

“De vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt, je eigen tijd indelen en samenwerken met inspirerende ondernemers, motiveert mij elke dag weer.”

Het idee

Regelmatig kwam Dolf bij interim klussen en freelance-opdrachten kundige mensen tegen. Mensen die in loondienst werken, terwijl de stap naar ondernemerschap lonkt.

“Als ik echt goede online marketing specialisten in loondienst spreek, merk ik dat ze mijn verhaal over ondernemerschap interessant vinden. De vrijheid, de mogelijkheid om eigen keuzes maken en verdienen wat je waard bent, spreekt het aan.”

Onzekerheid over een stabiel inkomen, opdrachtgevers en het eenzame bestaan brengt ze weer aan het twijfelen. Volgens Dolf zijn dit juist aspecten die je kunt aanpakken, als je met zelfstandigen een concept creëert waar je met én voor elkaar bent. En zo ging het balletje voor de Sales Marketing Group rollen. Het resultaat: een ondernemerscollectief van verschillende specialisten in de online marketing dat als één naar buiten treedt en elkaar helpt en ondersteunt.

De ultieme samenwerking tussen specialisten

Dolf Kos gelooft heilig in doen waar je goed in bent. ‘Focus op je tienen’ is één van zijn favoriete uitspraken. Met het opzetten van de Sales Marketing Group creëert hij een netwerk van specialisten in de online marketing. Vakspecialisten die allemaal hun eigen expertise hebben; Sales en Marketing specialisten. Marketeers van SEO en copywriting tot UX’ers, social specialisten en affiliate marketeers. Zo is de SMG een netwerk dat interessant is voor recruiters, agency’s én bedrijven!

Bekijk hier de video over SMG

Onderdeel worden van de Sales Marketing Group? Lees hier meer over het aanmeldtraject.