Skip to content

We geloven dat door onze krachten samen te bundelen we kunnen genieten van collectieve voordelen, slimmer kunnen werken en een ieder er op professioneel, financieel en persoonlijk vlak voordelen aan heeft. Om het vinden en aanbrengen van opdrachten naar elkaar als groep te stimuleren ontvang de aanbrenger 10% fee over de gefactureerde omzet van deze opdracht. 

Allereerst goed om het totaalplaatje weer even helder te krijgen over wat je nu eigenlijk afdraagt – maar dus ook kan ontvangen uit de groep: 

  • Maandelijkse bijdrage (opleidingsbudget): De verplichte maandelijkse bijdragen als partner van de groep is 100 euro. Dit bedrag wordt, na verlenging partnership, iedere 6 maanden bepaald en weer volledig in jou terug geïnvesteerd voor persoonlijke opleiding en training. Bij verlenging wordt het opleidingsbudget 12 maanden ter beschikking gesteld.
  • Partnerbijdrage: De bijdrage aan het partnernetwerk 15% van jouw totale omzet. De omzet partnerbijdrage is van toepassing op al jouw opdrachten. Heb je een maand geen omzet gehad, dan betaal je ook geen omzetbijdrage en aanbrengfee. Na verloop van tijd daalt jouw partnerbijdrage. Bij 4500 gewerkte uren schaal je naar 10% afdracht en na 7500 uur is dat nog maar 5%. Interessant gegeven is dat de gewerkte uren van de door jouw ingebrachte nieuwe partner 100% meetellen voor het afbouwen van jouw bijdrage – en dit kan snel oplopen. 
  • Partnerbijdrage vergoeding voor opleidingsbudget: 10% over jouw totale partnerbijdrage (is totaal 1,5% bij 15% afdracht) wordt ook weer aan jou terug geïnvesteerd. Dit is bovenop het opleidingsbudget van je maandelijkse bijdrage, mits je als partner je contract weer verlengd.
  • Aanbrengvergoeding: Als je een nieuwe ondernemer aanbrengt ontvang je een vergoeding van €2,- per declarabel uur van die partner voor een periode van 24 maanden.
  • Aanbrengfee: Degene die jouw opdracht vindt, ontvangt een aanbrengfee van 10% over de omzet die jij maakt specifiek voor deze opdracht. Dit kan een andere partner zijn of SMG zelf. Als je zelf je eigen opdracht hebt gevonden draag je uiteraard geen aanbrengfee af.

Warm aanbrengen

Voorgesteld worden door een partner bij een recruiter/opdrachtgever voor een opdracht vergroot jouw kans van slagen. Alleen wanneer je een opdracht warm aanbrengt heb je binnen SMG recht op de 10% aanbrengfee. 

De vijf spelregels voor warm aanbrengen zijn:

  1. Warm aangedragen is wanneer de opdrachtgever en opdrachtnemer beide kunnen bevestigen dat door jouw interventie de opdrachtgever en opdrachtnemer met elkaar in contact zijn gekomen.
  2. Je signaleert de vacature binnen jouw netwerk en brengt deze onder de aandacht aan de SMG groep (Trello/WhatsApp) of deel het direct met een specifieke partner. 
  3. De betreffende partner(s) via LinkedIn, email, telefoon of ander platform voorstellen aan de recruiter/opdrachtgever. Dit kan beknopt of beter nog met een begeleidende motivatie
  4. Je hoeft de recruiter of opdrachtgever niet persoonlijk te kennen. Het gaat enkel om het signaleren van de opdracht en daarna de geïnteresseerde partner(s) aan elkaar voor te stellen. 
  5. Als ik een opdracht deel, heb ik er vertrouwen in dat de partners de opdrachten toekennen aan de aanbrenger.

Kom langs!

Overweeg je om partner te worden van SMG. Kom dan naar de maandelijkse Inspire & Connect. Tijdens de Inspire & Connect leer je de SMG Partners, opdrachtgevers en Freelancers kennen terwijl je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.

Bekijk hier de evenementen agenda