Skip to content

Verzekeringen voor freelancers

Shanice Justus

Shanice Justus

Projectmanager

Verzekeringen voor freelancers

Bij ondernemen hoort risico. Daar heb je gewoon mee te maken. Maar je kunt hier wel op een goede manier mee omgaan. Tegen veel risico’s en mogelijke problemen kun je je verzekeren. Maar welke verzekeringen zijn er allemaal voor freelancers? We informeren je er hier graag over.

 

Als freelancer kun je je voor veel zaken verzekeren. Denk aan een bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering, een ziektekostenverzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een rechtsbijstandsverzekering, een verzekering voor je bedrijfsinventaris als je die hebt of een verzekering voor je pensioen. Er zijn 3 zzp-verzekeringen die echt een must zijn voor freelancers.

 

Dit zijn:

1. De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering waarbij je je verzekert tegen het risico dat je per ongeluk spullen van anderen beschadigt of iemand onbedoeld letsel toebrengt. Als je als freelancer aansprakelijk bent voor deze schade, dan vergoedt de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering dit. Wij adviseren deze verzekering altijd af te sluiten. Een ongeluk zit immers maar in een klein hoekje. Bijvoorbeeld, je stoot per ongeluk koffie of thee over iemands laptop, of je hebt als freelancer een eigen kantoor en ontvangt een klant. Nu struikelt de klant over een losliggend snoer en breekt zijn pols. Bij dit laatste voorbeeld ontstaat er mogelijk ook financiële schade, omdat de ander inkomsten misloopt door een letselschade die jij dan hebt veroorzaakt. Dan wordt dit vergoed door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

2. De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering waarbij je je verzekert tegen beroepsfouten, zeg maar als je je werk niet goed doet. Dus als je verkeerd advies geeft of die cruciale programmeerfout maakt waardoor het hele systeem plat ligt. Ook bij online marketeers is dit een risico. Je hoeft bijvoorbeeld maar een getalletje verkeerd te typen in een Ads campagne en daar ga je. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt dit soort risico’s.

3. De Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goede manier om je als zzp’er te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid. Dit is echter niet wettelijk verplicht, maar je neemt een risico als je niets hebt geregeld bij ziekte of een ongeval. De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren, van een aantal keuzes die je zelf maakt. Je kunt bijvoorbeeld keuzes maken over de hoogte van je eigen risico, de eindleeftijd tot welke leeftijd je de uitkering wilt krijgen en de wachttijd. Ook is de premie afhankelijk van de branche waarin je werkt. Daarbij is de premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering fiscaal aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. Mocht je ooit arbeidsongeschikt raken, dan betaal je over de uitkering wel belasting. Wij adviseren om je hier in ieder geval in te verdiepen en hier bewust mee om te gaan. Kun je niet werken vanwege een ongeval of een ziekte? Dan ontvang je via je arbeidsongeschiktheidsverzekering een maandelijkse uitkering, afhankelijk van tegen welke voorwaarden je deze dan hebt afgesloten uiteraard.

Heb je vragen en/of wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met Shanice Justus van SMG. Dit kan per mail via shanice.justus@salesmarketinggroup.nl of bel haar op 06 – 186 92 698.

Facebook
Twitter
LinkedIn