Skip to content

Hoe ga je om met online reviews?

Online reviews zijn niet meer weg te denken. Als freelancer krijg je er ook mee te maken, want meningen zullen er altijd zijn.

Alleen hoe ga je er mee om wanneer deze mening ineens openbaar staat?

Het voordeel van online reviews

Online reviews zijn erg bruikbaar om meetbaarheid te geven aan de geleverde diensten. Reviews scheppen vertrouwen bij potentiële klanten, want het kan meer klanten genereren voor jouw opdrachtgever. Dit is het doel wat we allemaal willen bereiken met ons werk.

Slechte reviews

Als freelancer kennen we allemaal het trotse gevoel op het door jou geleverde werk. Als we gaan naar dat trotse gevoel – het gevoel van ontspannenheid en tevredenheid, dan kom je al gauw in een fijne bubbel terecht. Plots wordt hij abrupt verstoord; er is online een review binnen gekomen en dit blijkt op jouw werk te zijn. Alsof iemand die prettige bubbel lek prikt. Je kan niet ieder persoon tevreden stellen en toch kan het lastig zijn hier mee om te gaan.

Hoe ga je ermee om?

Door jezelf te kennen valt er een manier voor te creëren om dit te analyseren. Zo kan je er van leren én zelfs persoonlijk van groeien. Welke gedachten roept de review bij je op? Wat is jouw gevoel er bij? Welke gevolgen hebben deze gevoelens voor jou en jouw werk? Wanneer je dit kan beantwoorden kan je door naar de volgende vraag. Namelijk, wat had je anders willen doen? Hoe ga je dit in de toekomst doen? Wil je het überhaupt anders doen?

 

Zoals je ziet komen er met één review al een hoop vragen op je af. Je kan uit de antwoorden afleiden wat je in het vervolg gaat doen om het vervelende gevoel en/of jouw opdracht op een andere manier aan te gaan. Misschien ontdek je dat je jezelf niet kan vinden in de review of juist energie kan halen uit de inhoud van de review. Zodra je dit inzichtelijk hebt, kan je weer op volle kracht vooruit met nieuwe energie!

Sales Marketing Group kan je helpen

Kan je ondersteuning gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Facebook
Twitter
LinkedIn