Skip to content

Tijd

17:30 - 21:00

Datum

09 nov 2021

Locatie

Sales Marketing Group
Ambachtsweg 28, 1271 AM Huizen

Labels

SMG Academy

Leer in 3 uur de essentials van Google Data Studio

Leer in 3 uur de essentials van Google Data Studio

Google Data Studio is een handige gratis tool van Google, die het makkelijk maakt om je data om te zetten in een mooi en overzichtelijk (real time) dashboard. Zowel data uit Google bronnen als data uit applicaties van derden (of eigen databronnen) kunnen gekoppeld worden aan de visuele rapportages. Je kunt zo heldere visuele rapportages maken die perfect aansluiten op de informatiebehoeftes van de diverse managementlagen en verschillende gebruikersgroepen.

 

In de training Google Data Studio van Leo Verkaik leer je in één avond je data en vastgestelde KPI’s op een overzichtelijke en visuele manier om te zetten in een dashboard. Je gaat ook zelf aan de slag met het opzetten en inrichten van je eigen dashboard.

 

De training start met een introductie over de werking van Google Data Studio en uitleg over de belangrijkste begrippen. Verder leer je hoe je de databronnen kunt koppelen zoals Google Analytics of Google Ads.

 

Je leert hoe je dashboards zelf kunt vormgeven in huisstijl. En verder leer je het toepassen van diverse functies zoals filters, vergelijkingen, segmenten en formules en hoe je gegevensbronnen kan mengen.

Na de sessie heb je het volgende geleerd:

De structuur en basis elementen van Google Data Studio

Het koppelen van diverse gegevensbronnen aan Google Data Studio en samenvoegen in een dashboard,

  • Het toevoegen van data via Google Spreadsheets 
  • Het visualiseren en vormgeven van data
  • Het toepassen van functies om je dashboard tot in detail te kunnen inrichten
  • Het zelf toevoegen van variabelen aan een bepaalde databron en hier mee rekenen
  • Het delen van het dashboard met anderen

Voor wie geschikt?

Bedrijfseigenaren, zelfstandig ondernemers en (online) marketing functionarissen, die hun data om willen zetten naar informatie en dit overzichtelijk willen maken in heldere dashboards.

Hoe ziet het programma eruit?

17:00 – 18:00 Inloop 

18:00 – 21:00 Training

21:00 – 21:30 Nabespreking

Praktisch

Meld je aan via Eventbrite. 

Datum: 9 november 2021
Tijd: 17.00-21.00 

 

Kosten:

-€199: SMG Expert

-€299: SMG Expert Introducé

-€399: Externe Professionals

 

Annuleren:

 

Tot 30 dagen voor aanvang van de training is kosteloze uitschrijving en restitutie van het inschrijfgeld door de deelnemer mogelijk. Bij uitschrijving tussen 30 dagen en 7 dagen voor de startdatum van het wordt €75,- in rekening gebracht. Bij uitschrijving door vanaf 7 dagen voor de startdatum wordt 100% van het overeengekomen bedrag in rekening gebracht. Annuleren kan alleen via een e-mail naar: info@salesmarketinggroup.nl.

 

Indien door omstandigheden een training onverhoopt geen doorgang kan vinden, zal Sales Marketing Group trachten binnen een afzienbare termijn te zorgen voor een vervangende training op een andere datum. Indien dit niet mogelijk is en Sales Marketing Group de training geen doorgang laat vinden zal het inschrijfgeld terugbetaald worden aan de deelnemer. Restitutie van het overeengekomen bedrag vindt tevens plaats indien de deelnemer op de nieuwe datum niet deel kan nemen aan de training.

Vragen?

Mocht je vragen hebben neem dan contact op met Daphne Tukker via daphne.tukker@salesmarketinggroup.nl
Tot dan!