Skip to content

Tijd

19:00 - 22:00

Datum

14 - 21 mrt 2024

Locatie

Sales Marketing Group
Zwaardklamp 14 in Huizen

Labels

SMG Academy

Briefing for Success: een training in het schrijven van een goede (creative) Briefing 14 en 21 maart

Een briefing? Ik stuur wel effe een mailtje…

 

Een effectieve (agency) briefing is de kern van een succesvolle samenwerking tussen opdrachtgevers en bureaus. Het opstellen van heldere doelstellingen, definiëren van de doelgroep en hun eigen(aardig)heden, het vooraf vaststellen van het gewenste resultaat en het bepalen van randvoorwaarden creëren een gestructureerd raamwerk waarbinnen effectieve campagnes kunnen worden ontwikkeld.

 

Briefings fungeren als een routekaart voor succes, minimaliseren misverstanden en bevorderen een efficiënte samenwerking. Door een duidelijke briefing worden beoogde campagneresultaten meetbaar, waardoor zowel opdrachtgevers als bureaus de voortgang kunnen evalueren. En zijn daarmee de basis voor een succesvolle samenwerking tussen klant en opdrachtgever.

Deze training gaat over de kunst van het schrijven van een briefing. Of het helpen van je opdrachtgever in het schrijven hiervan. En helpt je niet alleen in het managen van de juiste verwachtingen, maar staat ook aan de basis van het realiseren van meetbare en succesvolle campagneresultaten.

 

In deze training leer je uit welke onderdelen een goede briefing is opgebouwd, zorg je dat er onderscheidt wordt gemaakt tussen marketing, communicatie of sales doelstellingen. En welke briefing het beste past bij welk type doelstelling.

Daarnaast doorlopen we samen het hele proces, van het schrijven (of ontvangen) van een briefing, de debriefing, als ook de campagne evaluatie op basis van de gestelde doelstellingen uit de briefing

Dus of je nu zelf het bureau bent, en de samenwerking met jouw opdrachtgever wil professionaliseren, zodat je werkt langs heldere doelstellingen en resultaatverwachtingen. Of dat jij als zelfstandig professional namens je opdrachtgever een bureau aanstuurt: in beide gevallen is een de kunst van het schrijven van een goede briefing essentieel.

 

 

Let op: Deze training bestaat uit 2 bijeenkomsten, waarbij je tussendoor ook ‘huiswerk’ krijgt. Je kunt dus alleen deelnemen als je ook zeker weet dat je beide bijeenkomsten kunt bijwonen. Door de opzet van de training is er (helaas) maar ruimte voor 14 deelnemers. Vol = vol!

 

Locatie
Zwaardklamp 14, Huizen

 

Datum
1ste bijeenkomst Donderdag 14 maart van 19:00 – 22:00 uur
2e    bijeenkomst Donderdag 21 maart van 19:00 – 22:00 uur

 

Voor wie
Freelance Marketing Professionals die wel eens met bureaus werken… of als bureau opdrachten aanvaart.

 

Kosten
€ 1.295,- 

 

Trainer
Martijn Licht, zelfstandig Marketing, eCommerce, eBusiness & Business Development Manager. Gaat over markt denken en merk doen.

Vragen?

Voor een antwoord op al je vragen kun je mailen naar info@salesmarketinggroup.nl.
We horen graag van je!