Skip to content

5 REDENEN OM TE GAAN FREELANCEN

Shanice Justus

People en growth manager

5 REDENEN OM TE GAAN FREELANCEN

Waarom zou je eigenlijk gaan freelancen? Een leven vol met risico’s waarin je geen fouten kan maken. Dan is een baan, met uitzicht op vast contract, toch een veel beter idee? Tja, da’s niet helemaal waar. Ik vroeg het aan experts van de Sales Marketing Group over waarom zij freelancen. Met deze 5 redenen wisten zij mij te overtuigen.

“Jij bepaalt, niet je baas”

Online Marketeer Sietse van Echteld is stellig en zeker van zijn zaak. “Als freelancer bepaal jij. Niet je baas of directie.” Sietse haalt hier zijn energie uit en geeft het als reden juist minder spanning te ervaren. “Ik weet welke koers voor mij het beste werkt, dat is dus niet aan een werkgever. Hierdoor ervaar ik minder stress doordat ik zelf bepaal hoeveel ik werk en hoe ik mijn werkzaamheden aanpak.” Ook een heerlijk voordeel aan voor jezelf werken is dat er geen druk op de loer ligt voor een functionerings- of beoordelingsgesprek.

“Je bent van toegevoegde waarde”

Als freelancer en expert word je kort gezegd meer serieus genomen. Voorstellen en beslissingen worden sneller van je aangenomen omdat je een externe bent met kennis en expertise. Zo kun je al snel van toegevoegde waarde zijn. Dat is de opvatting van e-mailmarketeer Peter Beentjes. “Freelancer zijn geeft voldoening door een aanvulling te zijn voor het bedrijf en de medewerkers. Het inzetten van jouw expertise en ervaring zijn van grote waarde voor het merk, de medewerkers en haar klanten. Als freelancer voelt dat gewoon goed. En hierdoor ga je nog beter presteren.”

“Werk laat je makkelijker los”

Als freelancer ben je altijd in de weer en durf je vanzelf het werk makkelijker los te laten. Zo stelt Joyce de Jong (Marketing & Communicatie en Events Professional). “Ik geef altijd de volle 110% bij iedere opdracht en ik ben daardoor erg betrokken bij mijn werk. Door nu van project naar project, van opdracht naar opdracht te gaan, heb ik geleerd het werk gemakkelijker los te laten. Dat stelt alles in perspectief. Je hebt een einddatum of einddoel. Voor mij werkt dat een stuk prettiger dan werken voor een baas.”

“Veel afwisseling in je werk”

Wat me opvalt is dat alle freelancers die ik spreek, ook het woord ‘afwisseling’ benoemen. Want geen dag is hetzelfde wanneer je voor jezelf werkt. Als freelancer kom je bij veel verschillende opdrachtgever over de vloer. Iedere dag dus weer een ander soort kopje koffie! De ervaring leert ook dat freelancers niet meer jarenlang voor hetzelfde bedrijf willen werken.”

“Het inkomen”

Last, but definitely not least, je inkomen.In de huidige markt is er veel vraag naar marketing, sales- en communicatie experts. Hierdoor zijn veelal de tarieven goed en voordelig voor de freelancer. Als je het slim aanpakt kun je mikken op schaling en meerdere opdrachten tegelijk aanpakken. Ook al heb je te maken met verschillende kostenposten en natuurlijk de afdracht naar de belasting, toch kun je in korte tijd veel geld verdienen.

 

Heeft bovenstaande je geprikkeld en wil je meer weten over freelance werken? Neem dan contact op met Shanice Justus van SMG. Dit kan per mail via shanice.justus@salesmarketinggroup.nl of bel haar op 06 – 186 92 698.

Facebook
Twitter
LinkedIn