Wesley de Gast

Online Marketeer | Paid Advertising Specialist

Inzetbaar als:

 • Online Marketing Strateeg
 • Senior Advertising Specialist (SEA, SMM, Marketplaces)
 • Teamlead, digital inspirator
 • Online Marketeer a.i.
Locatie: In heel Nederland, op locatie, vanuit huis

Beschikbaarheid: 32-40 uur per week (per direct)

Skills

Zodra ik een bedrijf binnenkom gaan er bij mij allerlei radertjes draaien. Ik bekijk de doelstellingen, zie wat er speelt, analyseer de behoeften en bepaal wat er beter kan. Waar ik in uitblink is het identificeren van de juiste marketingkanalen. Met een goede analyse kan ik al heel snel zien of de huidige marketingactiviteiten kloppen met de doelstellingen van de onderneming. En dan de mouwen opstropen en aan de slag!

Met de data van Google Analytics als leidraad zet ik de juiste tools in, maak ik verbeterslagen en ga ik voor een optimale ROI. Daarvoor zet ik al mijn kennis in op het gebied van digital growth hacking. Als expert op het gebied van paid advertising en marketplaces weet ik ook alles over adverteren in zoekmachines, op social media en bij marketplaces als Bol.com en Amazon.

Certificaten & diploma’s

 • Google Ads Certified
 • Facebook Certified
 • Google Analytics Certified

Persoonlijk verhaal

Vanuit een baan in de affiliate marketing heb ik me verder ontwikkeld richting Search Marketing. Het fascineert me dat de exacte zoekopdracht van de (potentiële) klant het uitgangspunt is van de daaropvolgende marketingactiviteiten. Sinds mijn start als marketeer heb ik mijn kennis flink uitgebreid. Zo was ik bij DTG heel nauw betrokken bij de digitale transformatie van De Telefoongids. Vervolgens groeide ik daar verder tot Senior Search Marketeer. Bij Tradetracker werkte ik samen met T-Mobile aan de introductie van de eerste iPhone op de Nederlandse markt. Een groot succes! De resultaten die ik haalde voor private lease bedrijf Athlon leverde me zelfs een WUA Award op: maar liefst 90% van de zoekopdrachten op private lease kwamen terecht bij Athlon.

Als interimmer binnen een bedrijf ben ik graag één met het team. Ik ben makkelijk in de omgang en heel doelgericht. Dankzij mijn oprechte interesse begrijp ik snel wat er speelt, wie welke invloed heeft en welke behoeften er zijn. Dat zorgt ervoor dat ik een brede kijk heb en altijd net een stapje verder kan gaan dan de functieomschrijving voorschrijft. Ik denk graag in mogelijkheden. Is er een probleem? Dan is mijn motto: “Hoe kan ik ervoor zorgen dat het wél lukt?”.

Wesley is:

 • Klantgericht
 • Betrokken
 • Teamplayer
 • Analytisch

“Hoewel ik graag een sprintje trek naar het hart van de klant, beschouw ik online marketing als een long run.”

Mijn inspiratie

Voor inspiratie kijk ik graag naar de beroemde ondernemer Gary Vayenerchuck. Zijn eerlijke en directe manier van communiceren spreekt mij erg aan. Daarnaast is hij ook een bron van kennis en ervaring op het gebied van content marketing. Geen onduidelijke theorieën, maar keiharde praktijk. Enorm inspirerend!

Recente berichten van

Sales Marketing Group

prinsjesdag 2019
Blog

Prinsjesdag 2019: wijzigingen voor zzp’ers

Prinsjesdag 2019: veranderingen voor zzp'ers Prinsjesdag zit er weer op en de nodige wetswijzigingen zijn…
tips interim solliciatiegesprek
Blog

Tips voor je interim sollicitatiegesprek

Tips voor je interim sollicitatiegesprek Ongetwijfeld heb je in loondienst al vaak een sollicitatiegesprek moeten…
smg inspire and connect freelance
Blog

Inspire & Connect terugblik: speciaal voor startende freelancers

De Sales Marketing Group organiseert maandelijks Inspire & Connect. Deze netwerkavond staat volledig in het…
Blog

Dit is waarom jouw cv niet goed genoeg is – Tips voor zzp’ers

Dit is waarom jouw cv niet goed genoeg is Ben jij bang dat je cv…

Op zoek naar een Online Marketeer?

Sales Marketing Group koppelt je aan de allerbeste freelancers.