Sales marketing Group geeft jou als zelfstandige een handige, inspirerende, lijst met 12 online boekhoudprogramma’s voor zzp’ers. De meeste online boekhoudprogramma’s richten zich op het gebruiksgemak, omdat ze weten dat ondernemers veel tijd nodig hebben voor de opbouw van hun bedrijf. Maak hier dus gebruik van en kijk wat voor jou het gemakkelijkst werkt. Ook zal een onlineoplossing meestal het goedkoopst zijn, omdat je als zzp’er of zelfstandig ondernemer vaak betaalt al naar gebruik. Daarnaast is de online helpdesk bij veel online boekhoudpakket een aangename toevoeging, waar je met al jouw vragen terecht kunt. Eenmaal aan het werk met jouw keuze, zal je bij een goede online boekhouding als zzp’er minder zorgen hebben, geld besparen en meer tijd overhouden om je aandacht op andere zaken binnen jouw bedrijf te richten. De volgende online boekhoudprogramma’s zijn wellicht interessant voor jou. Kijk en onderzoek welke het beste bij jou past als zzp’er.

1: Jortt.

 

Zelf boekhouden kan best spannend zijn, zeker als je er voor het eerst mee gaat beginnen. Waar begin ik? Voldoet mijn boekhouding wel aan alle wettelijke verplichtingen? Wie kan ik bellen als ik een vraag heb?

Bij Jortt herkennen we deze vragen. Jortt is namelijk gemaakt voor ondernemers zoals jij. Boekhouden hebben we dus heel gemakkelijk gemaakt. Intuïtief leiden we je door je boekhouding heen.

Zelf boekhouden helpt je met ondernemen. Je begrijpt namelijk hoe je er financieel voor staat en je weet hoeveel belasting je moet betalen. Dat slaapt een heel stuk beter.

En nu het mooiste: Jortt leert van iedere boeking die je doet.

Bij iedere volgende boeking vult Jortt steeds meer gegevens automatisch voor je in. Al snel doet Jortt meer dan 80% van je boekhouding automatisch voor je.

Zo simpel kan het dus zijn. En heb je vragen? Je kan ons altijd bellen. Het resultaat?

  • Je voldoet aan alle wettelijke verplichtingen
  • Je hebt volledig inzicht in je bedrijf
  • Je doet een correcte btw-aangifte
  • Je boekhouding gaat grotendeels automatisch
  • En dat alles met een minimale inspanning.

2: Offective

Het totaalpakket van Offective bestaat uit verschillende modules. De meest gebruikte modules zijn die op vlak van boekhouding en facturatie, maar daarnaast kun je het systeem ook koppelen aan jouw relatiebeheer, producten, verkoop, projecten, registratie van uren, personeel, diverse taken, gebruiksbeheer, administratie of communicatiekanalen. Bij Offective spreekt men dus terecht over een totaalpakket. De boekhoudmodule start vanuit een grafisch dashboard waarin je zelf de inhoud van de boekhouding kan gaan bepalen. Ook scoort Offective zeer goed in gebruiksvriendelijkheid. Het pakket is vrij eenvoudig in gebruik en, in combinatie met het luisterend oor van de helpdesk, de hulpvideo’s, instructies en demo’s ben je snel vertrouwd met het hele pakket.

 

3. Reeleezee

Bij Reeleezee maken ze het makkelijk om een administratie bij te houden: een boekhoudprogramma voor ondernemers. Geen onbegrijpelijke boekhoudtermen maar er is geautomatiseerd wat geautomatiseerd kan worden. “je bent tenslotte ondernemer, geen boekhouder,” is de slogan van Reeleezee. Sinds 2003 legt Reeleezee zich steeds meer toe op het online boekhouden voor zzp’ers en startende ondernemers en dit heeft een flexibel boekhoudpakket tot resultaat.

De flexibiliteit van het pakket is een groot voordeel en zorgt voor een goede ervaring voor de gebruiker. Je kunt het pakket, door middel van het toevoegen of desgewenst weer verwijderen van afzonderlijke modules, precies zo inrichten zoals jij graag wilt als zzp’er. Sommige zaken doe je misschien liever zelf, andere laat je weer liever over aan een expert. Zo richt je als ondernemer zelf jouw online boekhoudpakket in en stem je het af op jouw behoefte. Het online boekhoudprogramma van Reeleezee is voorzien van een Zeker-Online keurmerk, is gebruiksvriendelijk en eenvoudig en toegankelijk voor iedere ondernemer.

4. Informer

Informer is een bedrijf dat volledig transparant werkt en zo het vertrouwen van de klanten wint. Het boekhoudpakket is toepasbaar voor iedere ondernemer. Afhankelijk van het type ondernemer, zijn er verschillende functies toegankelijk. Informer wil een verlengstuk zijn van jouw onderneming, een eerste aanspreekpunt, een echte vertrouwenspersoon, dat is voor hen zeer belangrijk. Een aantal voordelen van het online boekhoudprogramma zijn de snelheid, eenvoud en duidelijkheid. En dat wordt nog eens bevestigd door keurmerk Zeker-Online: een boekhoudprogramma waarmee je veilig en betrouwbaar online kunt boekhouden. Via de app ben je bovendien snel bijgewerkt, kun je beter op de hoogte blijven en heb je altijd en overal toegang tot je administratie.

Het boekhoudprogramma van InformerOnline heeft een directe, beveiligde, koppeling met de Belastingdienst. Zo kun je als ondernemer zelf de btw-aangifte direct naar de Belastingdienst sturen. Je hoeft dus niet meer in te loggen bij de Belastingdienst en alle posten over te typen. Daarnaast heeft het programma ook een directe koppeling met de database van de Kamer van Koophandel. Verder maak je iedere keer dat je als ondernemer inlogt in InformerOnline direct gebruik van de meest recente versie.

5. Snelstart

Dit boekhoudprogramma biedt goede software aan om zelf te factureren en te boekhouden. SnelStart streeft er namelijk naar om de boekhouding van ondernemers 100% te automatiseren. Je bent tenslotte een ondernemer, geen boekhouder vinden ze bij Snelstart. Er zijn koppelingen mogelijk die je veel tijd besparen als ondernemer en de automatische voorraadbeheer functie is ook een pluspunt. Sinds 1982 is dit familiebedrijf al gespecialiseerd in boekhoudprogramma’s en facturatiemodules.

Je begint eenvoudig met een beknopte variant en kunt door verschillende modules te combineren een pakket samenstellen dat goed bij je past. Ook de app is handig en geeft je altijd inzicht in jouw administratie via een dashboard. Je kunt zo eenvoudig onbeperkt online factureren en hebt de mogelijkheid om inkoopbonnen- en facturen automatisch te verwerken via een foto van je smartphone of tablet. Heb je toch nog vragen dan kun je snel in contact treden, maar is er ook een uitgebreid kennisplein, zijn er webinars en instructievideo’s ter ondersteuning. Daarnaast wordt er met dit programma automatisch van jouw administratie een back-up gemaakt. Over de afgelopen 30 dagen kun je ieder gewenst tijdstip selecteren en de administratie terug zetten naar de stand van toen.

6. e-Boekhouden

Dit online boekhoudpakket werd speciaal voor zzp’ers en startende ondernemers ontwikkeld en heeft met de tools van e-Boekhouden ruim voldoende om een geslaagde boekhouding te voeren. Het pakket is eenvoudig, maar tegelijk compleet en daardoor is een grote voorkennis van boekhouden niet vereist. Het programma lijkt wat op een traditioneel boekhoudpakket, maar dan sterk vereenvoudigd: afschrijving gaan automatisch, inclusief het berekenen van de afschrijvingsschema’s.

Verder beschikt e-Boekhouden over een zeer uitgebreide en nagenoeg complete online handleiding en een online kennisdatabank met voorbeelden en tips. Bijna al je vragen zullen hiermee beantwoord kunnen worden. Heb je toch nog en probleem of vraag, dan is er de helpdesk om je bij te staan. Ook dit online boekhoudprogramma is voor zien van bankkoppelingen, mobiele app en ook de btw-aangifte wordt direct opgemaakt en verstuurd vanuit het programma.

7. Moneybird

Gebruikers van hun online boekhoudprogramma willen ze bij Moneybird iedere dag verrassen met de eenvoud van het platform. Het programma werkt intuïtief en heeft een simpel karakter, waardoor de financiële administratie voor ondernemers gemakkelijk is: eenvoud en gemak staat centraal. Moneybird is en blijft dan ook volop in beweging, met nieuwe functies.

Het is een volledig boekhoudpakket waarmee je in een handomdraai een offerte of een factuur kunt maken. Factuurregels kun je direct aan de categorieën koppelen. Documenten kunnen gemakkelijk worden toegevoegd via je mobiel of het web. De btw-percentages uit de facturen en inkomende documenten worden automatisch verwerkt in je btw-aangifte. Zo blijft je boekhouding altijd op orde. Heb je toch vragen dan is er een uitgebreide kennisbank op de site van Moneybird aanwezig om je antwoorden te vinden. Ook is er een lijst met adviseurs gecreëerd die, als je daar behoefte aan hebt als zzp’er, over je schouder mee kunnen kijken als extra ondersteuning.

8. Twinfield

Twinfield is een online boekhoudpakket, met een Zeker-online keurmerk, dat startende ondernemers en zzp’ers begeleidt bij de opvolging van betalingen, facturen en rapporteringen. Twinfield heeft een speciale abonnementsvorm voor zzp’ers gelanceerd: Twinfield Factureren. Een zzp’er die zo’n abonnement heeft lopen, kan zijn facturen rechtstreeks in het professioneel boekhoudplatform opmaken. Het programma is gemakkelijk in gebruik en je leert er intuïtief in te werken. Voor startende ondernemers biedt Twinfield ook een online training voor boekhouden aan. Bij Twinfield heb je geen installatie en updates van boekhoudpakketten nodig en heb je altijd en overal toegang tot de meest actuele financiële gegevens. Er is ook een app, waarmee je op afstand de kilometer- en urenadministratie kunt bijhouden en updaten. Verder kun je met dit boekhoudprogramma makkelijk samenwerken met je accountant of administratiekantoor.

9. Exact Online

Exact Online is de online cloud versie van het administratiepakket van Exact. Met Exact Online kun je jouw administratie eenvoudig beschikbaar stellen aan de boekhouder of accountant. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de boekingen doen en de accountant de controle voor de btw-aangifte laten doen. Het basis pakket van Exact Online heeft een compleet administratiepakket met alle benodigde functies. Wilt je meer of een specifieke ondersteuning dan zijn er meerdere modules verkrijgbaar.

10. Yuki

De missie van Yuki is de samenwerking tussen ondernemer en accountant te versterken, door ze met elkaar te verbinden via één online boekhoudplatform waar ze samen werken aan de online boekhouding. De software van Yuki biedt een complete online boekhouding, inclusief een digitaal archief. Een automatische herkenning van de aangeleverde documenten zorgt voor een snelle verwerking. De software wordt continu ondersteund en gecontroleerd door een ervaren team van boekhouders. Op gebied van boekhouding heb je de keuze tussen twee serviceniveaus. Als je graag zelf alle gegevens zo dicht mogelijk bij de hand hebt en de voorbereiding van de btw-aangiften en de jaarrekening het liefst overlaat aan de accountant waar je mee samenwerkt, dan kies je best voor de Yuki Transactieservice.

Wil je daarentegen praktisch de volledige boekhouding en opvolging in de handen leggen van Yuki, kun je opteren voor de Garantieservice of Full Service van het pakket. Het pakket geeft je daarnaast ook nog de mogelijkheid om bijv. informatie en correspondenties rond verzekeringen of het personeelsbestand op te slaan. Een voordeel van het werken met dit online boekhoudprogramma is de manier: als startende ondernemer boek je niet zomaar je kosten in, maar vertrek je steeds vanuit een factuur of bon. De digitale technologie stelt je bijvoorbeeld in staat om via je smartphone een foto van een kassabon te maken en daarna naar Yuki door te mailen. Dankzij de automatische verwerking en controle door een medewerker van Yuki, kun je steeds onmiddellijk de nodige gegevens opvragen. Je hoeft dus in principe nooit meer te wachten tot jouw accountant je de gegevens doorgeeft.

11. Thinq

Terwijl je van een online boekhoudpakket zou verwachten dat je zelf de boekhouding kunt voeren, weliswaar op afstand, pakt men het bij Thinq even iets anders aan.
Het is onbezorgd online boekhouden: jij levert bonnetjes en facturen aan, Thinq regelen jouw complete administratie online. Het is de bedoeling dat je de gegevens voor de boekhouding digitaal doorstuurt, zij zorgen voor de rest. Werken met Thinq heeft het grote voordeel dat je enorm veel tijd bespaart. Het enige wat tijd in beslag neemt, is het uploaden van je bestanden en jij, als ondernemer, hebt meer tijd voor het managen van je bedrijf.

Uiteraard hoef je niet zomaar alles wat er met jouw boekhouding gedaan wordt zonder slag of stoot te aanvaarden. Via de app, of gewoon binnen het systeem zelf, kun je volgen wat er zich precies in je boekhouding afspeelt. Dankzij het financieel dashboard heb je realtime inzicht in je bedrijfsresultaten en zo meer grip. Het dashboard laat altijd de meest actuele cijfers zien in eenvoudige grafieken. De btw-aangifte en jaarlijkse belastingaangiften worden geregeld door ervaren adviseurs en fiscale kansen worden maximaal benut. Ook kun je, indien gewenst, een persoonlijk adviesgesprek met een van de adviseurs aanvragen.

12. Acumulus

Door het eenvoudige taalgebruik is het voor de ondernemer die start met zijn administratie dit online boekhoudprogramma net een stukje eenvoudiger. De software draait net zoals de meeste boekhoudprogramma’s online in de cloud. Daardoor heb je altijd en overal toegang tot je eigen online administratie. Bij het gebruik van Acumulus valt direct de handige en logische indeling van alle functies op. Daardoor ben je niet veel tijd kwijt met zoeken naar een functie maar kun je alles vinden waar je dit verwacht.

In Acumulus voer je jouw gegevens in met behulp van menugestuurde invoerschermen. Voor facturen met verlegde BTW, internationale facturen en bijv. de margeregeling, vink je eenvoudig aan wat van toepassing is. Je kunt gemakkelijk zelf btw-aangifte doen en aangifte van de inkomstenbelasting. Alle benodigde zakelijke gegevens worden automatisch voor je op een rij gezet. Voor de aangifte inkomstenbelasting levert Acumulus een uitgeschreven jaarrekening waarin staat aangegeven wat je moet invullen op welke plek in het aangifteprogramma van de belastingdienst. Heb je toch vragen leg die dan voor, kijk in de ingebouwde vraagbaak of stel je de vraag aan het gebruikersforum. Wil je daarnaast ook producten verkopen via internet en heb je nog geen webshop, dan maak je eenvoudig een webshop van jouw eigen website met de gratis ingebouwde webshop van Acumulus.

 

Wat voor boekhoudpakket je ook kiest is sterk afhankelijk van de onderneming groot middel klein. Daarbij speelt natuurlijk de prijs ook een rol we kunnen ons goed voorstellen dat als je net bent begonnen je geen heel duur pakket kunt betalen. Dan is het misschien wijs om zelf een  bestand te maken of een gratis versie te downloaden. Wel kunnen we stellen dat het voeren van een goede boekhouding heel belangrijk is, je wilt namelijk geen aanslag of controle omdat het niet kloppend is dan ben je ten alle tijden heel veel duurder uit.

 

Ben je freelancer in de online marketing? Lees dan verder over de Sales Marketing Group

 

Recente posts

Webinar

13 juli | Webinar: Google Analytics

20:00 - 21:00 Krijg meer inzicht in de bezoekers van je website Al je een…
Webinar Inspire & Connect

15 juli | Inspire & Connect LIVE: Awardwinning case Dutch Search Awards

20:00 - 21:00 Recordaantal verkochte seizoenkaarten door de combinatie van data, creativiteit en gepersonaliseerde campagnes…
Google Ads Training
Webinar

20 juli | Webinar: Google Ads Basistraining

20:00 - 21:00 Hoe zet je een goede Google Ads campagne op! Google Ads (vroeger…
Webinar Inspire & Connect

29 juli | Inspire & Connect LIVE: Haal het maximale uit Google’s AI met behulp van Ads Scripts

20:00 - 21:00 Profiteer maximaal van Google’s AI door het ‘on track’ te houden met…

Dolf Kos

Dolf heeft veel ervaring op meerdere niveau’s bij verschillende organisaties met het toepassen van effectieve marketing strategieën. Ook heeft hij ruim 16 jaar ervaring in marketing, sales, management, hrm en finance.

Immelda Oord

Author Immelda Oord

Dit is een korte biografietekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi bibendum erat metus, eget faucibus orci varius non. Maecenas nec consequat ex, sit amet vulputate nisl.

More posts by Immelda Oord

Laat een bericht achter