Talent pools voor freelancers

Het mooie aan freelancen is de vrijheid die je hebt om zelf je opdrachten te kiezen. Werktijden, locatie, het type opdrachten; jij bepaalt voor wie je werkt. Alhoewel veel freelancers hier succesvol hun inkomen mee verdienen is het vinden van opdrachten zo makkelijk nog niet. Zeker niet als je op zoek bent naar een uitdagende klus bij een grote speler. Lees verder over talent pools.

Hoe groot is jouw netwerk?

Als je zelf al een groot netwerk hebt gaat het zoeken naar opdrachten je doorgaans wat makkelijker af. Toch? Of concludeer je dat je, ondanks je 1100 connecties, eigenlijk maar weinig opdrachten krijgt via LinkedIn? Zitten de juiste spelers eigenlijk wel in jouw netwerk? De HR managers, de recruiters, de bureaus die freelance opdrachten uitzetten? En wat nou als jij je zinnen hebt gezet op een specifieke corporate. Zoals Friesland Campina?

Talent pools – corporate recruitment platforms

Meer en meer professionals besluiten om hun vaste baan op te zeggen en aan de slag te gaan als zzp’er. Niet alleen zij verkiezen die vrijheid, ook bij werkgevers zien we een groeiende behoefte aan freelance en interim professionals. Een aantal grote spelers in de markt heeft hier slim op ingespeeld: talent pools. Een apart recruitment platform speciaal voor zpp’ers.

Check deze talent pools en schrijf je in!

Wij zetten een aantal talentpools voor je op een rijtje, het enige wat jij nog hoeft te doen is je in te schrijven. Makkelijker wordt het niet.

  1. Philips
  2. ABN Amro
  3. Nationale Nederlanden
  4. Friesland Campina
  5. Unilever

De KVK heeft een handige app voor zzp’ers in het leven geroepen waarop zij met regelmaat opdrachten van o.a. overheidsinstanties plaatsen. De app bestond al een tijdje maar is in april dit jaar gerestyled en opnieuw gelanceerd. Bekijk hem hier.

Heb jij nog een mooie aanvulling op dit rijtje? Wij horen het graag. Laat een reactie achter of mail ons.

Over SMG – Samen sta je sterker

Bij Sales Marketing Group combineren we het beste van 2 werelden: vrijheid en opdrachten om van te dromen. Als partner bij SMG maak je gebruik van een enorm groot gezamenlijk netwerk, ben je onderdeel van een groep enthousiaste en professionele vakgenoten, ontvang je 1 op 1 mentoring sessies en doe je veel kennis en ervaring op.

Ons collectief is erop ingericht om elkaar actief aan het werk te helpen. Dit doen wij door ons netwerk te delen én via onze directe contacten met corporate recruiters en HR managers. SMG staat bij bekend als een betrouwbare partner met professionele freelancers en interim managers in de sales- en marketing branche. Professionals die hun vak als geen ander verstaan. SMG staat voor kwaliteit, borging en slagkracht.

Meer weten? Contact Immelda van Oord of Lianne Groen.

Dolf heeft veel ervaring op meerdere niveau’s bij verschillende organisaties met het toepassen van effectieve marketing strategieën. Ook heeft hij ruim 16 jaar ervaring in marketing, sales, management, hrm en finance.

Nieuwste blogs en evenementen

Shanna

Author Shanna

More posts by Shanna

Laat een bericht achter