Als ondernemer ben je waarschijnlijk gesteld op je zelfstandigheid. Je kunt zelf bepalen waar je werkt, hoeveel uren je maakt en daarmee heb je uiteindelijk zelfs controle over hoeveel je verdient. Maar, ondernemen heeft lang niet alleen maar positieve kanten. De druk om nieuwe klanten te vinden, deadlines te halen, jezelf te blijven ontwikkelen en je ondertussen ook nog met randzaken als administratie bezig te houden is de keerzijde van het ondernemerschap. Maar wat als je de voordelen van zelfstandig zijn, kunt combineren met de voordelen van werken in loondienst?

 

Dat is namelijk precies wat je krijgt bij de Sales Marketing Group. Als online marketing-professional kun je waarschijnlijk prima een baan in loondienst vinden, maar de vrijheid die je ervaart als ondernemer, ben je dan kwijt. Terwijl zaken als opdrachten zoeken, administratie bijhouden, bijscholing etc. juist weer een stuk aantrekkelijker zijn als je níet zelfstandig bent.

 

Oprichter van de Sales Marketing Group, Dolf Kos, zag hierin een gat in de markt. Als ervaren ondernemer komt hij regelmatig in contact met zowel ondernemers als ambitieuze marketeers in loondienst. Kos: “Ik sprak mensen die de stap naar het ondernemen graag wilde maken, maar ontzettend opzagen tegen het papierwerk en het zelf binnenhalen van opdrachten: de randzaken van het ondernemerschap. Met de Sales Marketing Group combineren we al het goede van werken in loondienst met de zelfstandigheid die je hebt als ondernemer.”

Onderdeel van de groep

Ondernemers of geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de groep en worden vervolgens aan een aantal vragen en proefopdrachten onderworpen. Kos: “Door het stappenplan dat we bij ieder potentieel lid van de SMG doorlopen, weten we of en op welke manier een ondernemer past binnen de groep. Eerst wordt je CV bekeken door leden van de groep met een vergelijkbare achtergrond. Is die eerste indruk positief? Dan bellen we je voor telefoongesprek, gevolgd door een face-to-face ontmoeting. Tot slot doe je een aantal online assessments met behulp van de tools Sqillzer. Rond je die met goed gevolg af? Dan mag je je aansluiten bij de SMG.”

Samenwerken en toch zelfstandig

Zelfstandig zijn is niet hetzelfde als alles alleen doen. Als lid van de SMG hoef je niet meer om te kijken naar je administratie en ook opdrachten binnenhalen is iets waar de groep bij kan helpen. Door de maandelijkse kennissessies zorg je bovendien dat je online marketing kennis up-to-date blijft. Daarnaast zijn deze kennissessies ook heel geschikt om te netwerken met collega-ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor.

 

In mei stond er bijvoorbeeld een sessie op de planning over onder andere het ROPO-effect (research online, purchase offline). Thijs Wolbers van het online marketingbureau Adwise vertelde over een prijswinnende case waarbij ze het voor elkaar kregen om online research te verbinden aan offline aankopen. Met als resultaat dat ze daarmee de daadwerkelijke conversie van bijvoorbeeld een AdWords campagne konden meten.

 

Dit soort inside information en inspiratie werkt heel goed om zelf weer even in een andere mindset te komen. Je laten inspireren door de prestaties van anderen kan jouw werk ook weer een boost geven.

De kracht van samen

Een ander voordeel van ‘samen’, is dat je wel eens terecht kunt komen bij grote bedrijven. Wat je natuurlijk een schat aan kennis en ervaring oplevert. “Als groep kun je veel meer voor elkaar krijgen dan alleen”, zegt Kos. “Op het moment dat je lid wordt van de SMG groeit je netwerk namelijk exponentieel. Je hebt dan niet alleen je eigen kennissen en contacten tot je beschikking, maar ook die van alle andere leden van de groep. Dit is dé manier om bijvoorbeeld een opdracht voor een groot, gerenommeerd bedrijf te doen of om de tafel te komen bij een online marketing agency.”

 

Ondernemen is leuk, uitdagend en afwisselend, maar kan ook eenzaam zijn. Je hebt geen collega’s en als je niet oplet zit je dag in dag uit alleen achter je computer. Een professioneel netwerk als SMG zorgt ervoor dat er altijd iemand is waar je even mee kunt sparren of samenwerken en dát maakt een netwerk als deze zo krachtig!

 

 

Ook meedoen?

Meld je aan voor een uitnodiging.

En bekijk de volgende events hier.

Vragen? Wil je een keer spreken bij SMG? Dat kan! Stuur een mail naar: immelda@salesmarketinggroup.nl

Recente posts

LinkedIn training
Eerdere evenementen

25 november | Inspire & Connect LIVE: Laat LinkedIn voor je werken!

20:00 - 21:00 Meer opdrachten & zichtbaarheid door een eigen en authentieke aanpak op LinkedIn…
Inspire & Connect (online)

2 december 2020 | Inspire & Connect LIVE: Social Media Advertising

20:00 - 21:00 Meer inzichten in de markt van Social Media Advertising In dit webinar…
digitale transformatie
Inspire & Connect (online)

9 december | Inspire & Connect: Spreker en futurist Igor over de gevolgen van Corona op de economie

19:30 - 21:00 Gaan marketeers hét maken?   Op 10 december 2019 sprak Igor Beuker…
LinkedIn training
Inspire & Connect (online)

16 december | Inspire & Connect LIVE: LinkedIn training

20:00 - 21:00 Leer hoe jij je online zichtbaarheid kunt vergroten met LinkedIn LinkedIn biedt…

Dolf Kos

Dolf heeft veel ervaring op meerdere niveau’s bij verschillende organisaties met het toepassen van effectieve marketing strategieën. Ook heeft hij ruim 16 jaar ervaring in marketing, sales, management, hrm en finance.

Immelda Oord

Author Immelda Oord

Dit is een korte biografietekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi bibendum erat metus, eget faucibus orci varius non. Maecenas nec consequat ex, sit amet vulputate nisl.

More posts by Immelda Oord

Laat een bericht achter