Haal er alles uit wat erin zit!

 

Netwerken tijdens een zakelijk event, je moet er maar van houden. Er zijn van die evenementen waar je overal om je heen mensen ziet strooien met visitekaartjes. Lianne Groen, eventmanger van SMG organiseert maandelijks kennis en netwerk evenementen ze deelt met jou haar ervaringen en tips! 

Op zoek naar (nieuwe) inspiratie

Wie een beetje tegenzin heeft om naar een event te gaan vind al gauw een reden om thuis of op kantoor te blijven, maar juist dan kun je een zakelijk event goed gebruiken. Met stip op 1 is het opdoen van inspiratie dé reden om toch te gaan! Bijzondere verhalen, ervaringen van anderen, wijze lessen en fijne inzichten doen je in no-time borrelen van nieuwe energie. Na een goed event heb jij direct zin om stappen te zetten, plannen uit te werken en nieuwe dingen te leren. Aan de slag!

TIP: Schrijf na thuiskomst kort op waar je de komende tijd mee aan de slag wil. Het liefst met een concreet eerste actiepunt. Zo houd je het momentum net wat langer vast en kun je de nieuwe inspiratie optimaal inzetten.

Kies events die echt bij je passen

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de deur plat loopt bij alle events die worden georganiseerd. Juist niet. Wees selectief en kies zakelijke events waar je thuishoort omdat het draait om een bepaalde doelgroep, een bepaald vakgebied of een bepaalde regio bijvoorbeeld. Daar kom je gegarandeerd gelijkgestemden tegen om mee op te trekken. Dankzij de tips die jullie elkaar kunnen geven komen jullie na dit event allemaal een stap verder in jullie bedrijf.

TIP: Kijk of je er vooraf achter kunt komen welke deelnemers naar het event komen en check hun website of profiel op LinkedIn. Dat maakt het aanknopen van een praatje een stukje makkelijker. Je kunt dan trouwens ook direct bekijken of er mensen tussen zitten met wie je zeker weten kennis wilt maken.

“Als ervaren eventmanager geloof ik dat trainingen en evenement er voor kunnen zorgen dat we steeds meer samen gaan ondernemen. Daarom deel ik een aantal redenen om naar zakelijke events te gaan en geef ik tips om er alles uit te halen wat er in zit.”

 

Oefen je elevator pitch en verkoop jezelf

Als er één plek is waar je jezelf en jouw bedrijf talloze keren voorstelt dan is het wel een zakelijk (netwerk)event. Een goede plek dus om je elevator pitch te oefenen en te verbeteren. En is ‘jezelf verkopen’ niet helemaal jouw ding? Blijf dan schaven aan je verhaal tot jij je er goed bij voelt. Het helpt je direct om even stil te staan en te kijken naar alles wat je doet en bereikt hebt. Als jij daar enthousiast over kunt vertellen, dan kun je jezelf zeker verkopen tijdens het volgende event!

TIP: Eindig je elevator pitch met een vraag. Zo is het geen eenzijdig betoog, maar leid je verhaal ook tot een echt gesprek.

Scoor die nieuwe opdracht

Hoe beter je wordt in het verkopen van jezelf, hoe meer kans dat je tijdens een event ook daadwerkelijk een nieuwe opdrachtgever of werkgever scoort. Om er wat dat betreft alles uit te halen wat er in zit, is het goed je te beseffen dat goed netwerken meer is dan gegevens uitwisselen.

TIP: Ga waar mogelijk een echt gesprek aan, toon interesse, draag actief bij aan (groeps)gesprekken en leg waardevolle connecties. Niet gedwongen, maar oprecht en met passie voor je vak. Niet geforceerd leuk doen, maar vooral jezelf blijven. Dat zou je wel eens meer kunnen opleveren dan je denkt.

Een goed startpunt voor beginnende ZZP’ers

Bovengenoemde redenen maken zakelijke (netwerk)events ook enorm waardevol voor beginnende ZZP’ers. Door je netwerk te vergroten, tips uit te wisselen en inspiratie op te doen kan jouw bedrijf een stuk sneller groeien dan je wellicht had verwacht. Je leest er meer over in ons blog ‘Opdrachten vinden als beginnende ZZP’er: zo doe je dat!’ Een aantal van de tips uit dat artikel kun je toepassen op het eerstvolgende event dat jij bezoekt.

Kom netwerken!

Het organiseren van mooie evenementen is mijn passie. Ik ben dan ook trots op de evenementen die ik voor SMG mag neerzetten! Het is bij uitstek een groep ondernemers die elkaar verder helpt en die steeds meer groeit. Het lijkt me dan ook leuk om jou daar volgende keer te ontmoeten! Tijdens de maandelijkse Inspire & Connect is er voldoende tijd om te netwerken, maar nemen we ook de tijd om te luisteren naar inspirerende sprekers. Check de agenda en meld je snel aan voor de eerstvolgende Inspire & Connect! Zie ik je daar?

TIP: Je eerder geoefende elevator pitch komt tijdens Inspire & Connect goed van pas. Tijdens de voorstelronde stelt iedere deelnemer zich in 15-30 seconde voor. Voor veel ondernemers spannend om even vol in de spotlights te staan. Gelukkig zit iedereen in hetzelfde schuitje! Een voordeel: na de voorstelronde is het ijs gebroken en is het des te gemakkelijker om met anderen te connecten. Luister dus zeker ook goed naar anderen wanneer zij hun verhaal doen en ontdek leuke overeenkomsten, gespreksonderwerpen en aanknopingspunten.

Het organiseren van mooie evenementen is mijn passie. De trainingen en evenementen zorgen ervoor dat we steeds meer samen ondernemen. Het is super mooi om te zien hoe de groep elkaar verder helpt en we steeds meer groeien. Ik ben trots op de evenementen die ik neer mag zetten en vind het een eer onderdeel van de groep te zijn!


Nieuwste blogs en evenementen

Keanu Platte

Author Keanu Platte

More posts by Keanu Platte

Laat een bericht achter