Je curriculum vitae (cv) is een van de belangrijkste middelen om een opdracht binnen te halen. Veel opdrachtgevers screenen eerst de cv’s voordat deze een keuze maken. Is je curriculum vitae niet interessant genoeg en sluit het niet voldoende aan bij het profiel. Dan wordt je cv waarschijnlijk onder op de stapel gegooid, hoe sterk deze misschien ook is. Je moet er dus uitspringen.

 CV

Een cv beter bekend als curriculum vitae is een document die een samenvatting geeft van wat je werkervaring is en welke diploma’s je behaald hebt. Zeker geen document waar je te licht over moet denken, omdat dit belangrijk is voor een volgende stap in je carrière is het zaak dat je dit goed op orde hebt en dan bedoelen we natuurlijk is hij nog actueel en voldoet deze nog wel aan de standaarden van vandaag de dag.De meningen lopen behoorlijk uit een als we om ons heen vragen. wat is nu beter een pagina of twee? We hebben de proef op de som genomen en diverse bronnen geanalyseerd. Een veel aangehaald onderzoek zegt dat bedrijven en recruiters gemiddeld niet meer dan 6 seconden naar het cv van een sollicitant kijken. Dat is niet veel. Maar moet je dan als sollicitant daarom maar veel informatie weglaten en al je essentiële ervaring op een pagina zien te krijgen? Een nieuwe studie laat zien dat zoiets zeker niet de beste aanpak hoeft te zijn, als je de kansen op een nieuwe opdracht wilt vergroten.

Wat is nu de lengte van een goed CV?

cv-schrijver ResumeGo volgde ruim twee weken lang een groep van bijna 500 recruiters en andere mensen met werving bevoegdheid. Inzet was de vraag: wat is de ideale lengte van een cv? De groep kreeg in totaal 7.712 cv’s voorgelegd, waarvan er 5.375 bestonden uit twee pagina’s, de rest van de sollicitanten had de meest belangrijke opleiding en ervaring op een kantje weten te krijgen. De sollicitanten waren qua opleiding, ervaring en overige kwalificaties gelijkwaardig, het enige verschil was er in de lengte van de toelichting op die ervaringen. De recruiters gaven de voorkeur aan het langere cv, in plaats van de eenvoudige variant. Algemeen wordt aangenomen dat een lang cv alleen helpt als je veel ervaring hebt, bij veel verschillende werkgevers. Maar die gedachte blijkt dus een mythe. Zelfs als je als sollicitant niet veel ervaring hebt, blijken recruiters graag meer informatie over je te willen. Een cv van twee kantjes kreeg een 8.6 als rapportcijfer het cv van maar een kantje kreeg een cijfer van 7.1. De cv’s in het onderzoek waren van gelijkwaardige kandidaten opleiding, ervaring en andere prestaties. Het verschil zat hem echter wel in dat de ene kandidaat meer toelichting gaf als de andere. Het was nu juist die informatie de recruiter deed overtuigen. De langere cv’s werden in het onderzoek niet alleen hoger beoordeeld dan de korte variant, de respondenten bleken er ook meer tijd aan te besteden. Waar een cv van een kantje gemiddeld 2 minuten en 24 seconden aandacht kreeg, liep dat bij de dubbele (maar verder gelijkwaardige) variant op tot maar liefst 4 minuten en 5 seconden. Participanten werd vooraf gemeld dat hun reactie zou worden getimed, maar ze kregen daarbij wel de vraag de cv’s te beoordelen zoals ze dat in een normale situatie ook zouden doen.

Benieuwd of jouw cv nog aan de huidige standaarden voldoet?

 Laat je bevindingen achter in de comments!

Ben je freelancer in de online marketing? Lees dan verder over de Sales Marketing Group

 

Nieuwste blogs en evenementen

Dolf Kos

Dolf heeft veel ervaring op meerdere niveau’s bij verschillende organisaties met het toepassen van effectieve marketing strategieën. Ook heeft hij ruim 16 jaar ervaring in marketing, sales, management, hrm en finance.

Immelda Oord

Author Immelda Oord

Dit is een korte biografietekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi bibendum erat metus, eget faucibus orci varius non. Maecenas nec consequat ex, sit amet vulputate nisl.

More posts by Immelda Oord

Laat een bericht achter