Op 22 januari kwamen we wederom met een grote groep marketeers, sales professionals en recruiters bijeen in de Kalkovens in Huizen. Een frisse regenachtige avond, maar we werden warm ontvangen met een drankje en een heerlijk uitgebreid buffet. De eerste kennismakingen vinden al snel plaats en ook een aantal oude bekenden waren aanwezig. Leuk om te zien dat er zoveel nieuwe gezichten aanwezig waren tijdens deze Inspire & Connect.

Videotraining – oefening baart kunst

Nadat we ons buikje rond hebben gegeten, verzamelden we ons beneden in de zaal, om te luisteren naar de eerste presentatie. Thomas Slotboom ‘trapt’ de avond  af en start met een mooie introductie. Hij vertelt over zichzelf; zijn struggles, waar hij vandaan komt en wat hem drijft. Mooi om zijn verhaal te horen. Het creëert herkenning bij de bezoekers. Spreken op video is namelijk ook best eng. Dat weinig mensen er van nature goed in zijn, stelt ons gerust. Thomas vertelt dat ook hij vele malen heeft geoefend voordat hij vloeiend, overtuigend en zelfverzekerd voor de camera zijn verhaal durfde te presenteren. Er is hoop, want ook wij kunnen dat leren!

In zijn presentatie deelt hij tips en tricks en deelt hij voorbeelden uit zijn tijd als recruiter. Hij legt de verschillen uit tussen vlogs en zakelijke video’s en laat ons interessante conclusies zijn over de visuele voorkeur van mensen. Mensen doen nu eenmaal zaken met mensen, dus voel je vooral niet bezwaard om je eigen ‘kop’ op video te laten zien. Een inspirerende sessie voor zowel freelancers als recruiters in loondienst.

SMG vervolgt de avond met een korte presentatie over de groep; wat ze doen, voor wie ze geschikt zijn en wat ze zoal doen. Ook worden de nieuwe partners voorgesteld, zij gingen naar huis met een prachtige bos bloemen. Geïnteresseerden krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de avond, maar ook later tijdens de borrel.

Pinterest voor bedrijven – Maarten vertelt

Na een korte pauze is het tijd voor het tweede deel van de avond: de presentatie van Maarten Bierman, een heuse Pinterest marketeer! Tijdens de voorstelronde hoorden we een aantal aanwezigen speciaal voor deze presentatie naar Huizen waren gekomen dus de verwachtingen waren hooggespannen. Het duurde echter maar enkele minuten voordat we gefascineerd aan het luisteren waren naar het verhaal van Maarten. Hij deelt een stukje achtergrond, vertelt over zichzelf, zijn hobby’s en passies. Hij neemt ons mee in zijn grote passie voor ‘plaatjes’ en verzamelen. In zijn presentatie deelt hij interessante statistieken over het gebruik van Pinterest, vanuit een zakelijk oogpunt. Het platform groeit snel en de mogelijkheden lijken eindeloos.

Hij laat ons een aantal features zien waar volgens mij nog niemand van gehoord had en bijzonder enthousiast op reageerde. Allerhande, Wehkamp en Karwei zijn mooie ‘best practices’ op Pinterest, Maarten laat een aantal voorbeelden zien. Na afloop van zijn presentatie werden er een hoop vragen gesteld, die hij allemaal even gepassioneerd beantwoorde. Na afloop wordt er nog gezellig geborreld. Verschillende mensen spreken partners aan, het team van SMG en de sprekers van de avond. Leuk om te zien hoeveel al deze kennis en passie samen komt. Op naar de volgende editie in februari!

 

Benieuwd of Sales Marketing Group ook iets voor jou is? Neem gerust contact op met Immelda of Saul, ze vertellen je graag meer.

Shanna is een enthousiaste contentmarketeer die lastige zaken graag helder maakt. Als partner van Sales Marketing Group schrijft ze blogs over uiteenlopende onderwerpen: van fiscus regels tot personal branding. Shanna werkt freelance voor diverse MKB’ers en werkt ze op interim basis als contentspecialist.

Lees ook

Shanna

Author Shanna

More posts by Shanna

Laat een bericht achter