De Sales Marketing Group organiseert maandelijks Inspire & Connect. Deze netwerkavond staat volledig in het teken van het delen van vakkennis en het ontmoeten van collega (freelance) marketeers en sales professionals. Shanna Bozuwa is partner bij SMG en schrijft een terugblik over de Inspire & Connect op 6 november 2019.

Inspire & Connect, nieuwe stijl

Deze editie werd voor het eerst op een andere manier georganiseerd; Inspire & Connect nieuwe stijl. Wat was er anders? Een aantal dingen; zo duurde het diner langer zodat gasten meer tijd habben om elkaar op ontspannen wijze te leren kennen (en natuurlijk te genieten van een heerlijk buffet). Daarnaast kon je tijdens deze avond kiezen uit 3 verschillende onderwerpen. Er werden 2 presentaties gegeven: Feed marketing door Uriel Keller en LinkedIn training door Dolf Kos. Voor de diehard marketeers was er nog een round table sessie over contentmarketing.

Leuk om te zien hoe de aanwezigen zich verdeelden, zo’n 60% van hen koos voor de presentatie van Dolf Kos. Hij deelde in 60 minuten zo’n 62 tips over LinkedIn. Hoe profileer je jezelf als ondernemer? Waar zoeken recruiters op, welke zoekwoorden moet je op je profiel plaatsen? Hoe communiceer je tactisch dat je beschikbaar bent en meer van dit soort ‘inside information’. Een leuke groep waarbij veel vragen werden gesteld.

Round Table sessie over contentmarketing

Samen met mijn mede partner, Bauke Dekker, heb ik tijdens deze Inspire & Connect een round table sessie over contentmarketing gegeven. Best spannend aangezien mensen zich niet vooraf hoefde aan te melden en wij dus niet wisten welke achtergrond de aanwezige gasten aan tafel zouden hebben. Zo’n 12 marketeers schoven aan. Wat een enthousiasme en wat een vragen, leuk! Een aantal gasten wilden direct de diepte in, tof om hun enthousiasme te zien. Uiteindelijk hebben we een aantal vraagstukken behandeld en met elkaar gespard over wat contentmarketing nu precies is en waarom het een sterke meerwaarde biedt aan organisaties. Hoe verzamel je content, op wie stem je dit af, hoe vaak moet je posten, etc. Voor we het door hadden, was de sessie alweer aan een einde gekomen. Al met al een waardevolle sessie met mooie input!

To be continued

Wij hebben er in elk geval van genoten en vonden het tof om met onze tafelgenoten na te praten. We zullen deze sessie zeker een vervolg gaan geven dus stay tuned! Ps. gek op contentmarketing? Kom dan ook naar de Inspire & Connect op 22 januari 2020, we hebben dan o.a. een inspirerende spreker die ons meeneemt Pinterest marketing!

Inspire & Connect: kom netwerken, sparren en kennis opdoen

Het was weer een leerzame en gezellige avond! Ik heb mooie gesprekken gehad met mede partners en andere aanwezigen: recruiters, vakgenoten en natuurlijk de sprekers. Op naar de volgende Inspire & Connect in 2020! Wil jij daar ook bij zijn? Bekijk dan de event pagina en meld je aan! Deelname is gratis maar de plekken zijn beperkt, dus wacht niet te lang.

Shanna is een enthousiaste contentmarketeer die lastige zaken graag helder maakt. Als partner van Sales Marketing Group schrijft ze blogs over uiteenlopende onderwerpen: van fiscus regels tot personal branding. Shanna werkt freelance voor diverse MKB’ers en werkt ze op interim basis als contentspecialist.

Lees ook

Shanna

Author Shanna

More posts by Shanna

Laat een bericht achter