Werken als interim is niet voor iedereen. Het is iets dat je  leuk moet vinden. Je moet ervan houden. De afwisseling, nieuwe dingen leren en je snel kunnen en willen aanpassen binnen een nieuwe werkomgeving. Als dit dingen zijn die je op het lijf geschreven zijn, dan zijn er zeker een aantal voordelen die we je in het onderstaande graag uitleggen zodat jij misschien ook de keuze maakt dit te gaan doen.

Je krijgt een kijkje in verschillende bedrijfsculturen

Ieder bedrijf is anders met daarnaast een eigen bedrijfsvoering en doelen. Dit zorgt voor een uitdaging, want er is geen blauwdruk  die overal toegepast kan worden. Maar dat maakt het nu juist leuk en leerzaam. Bovendien leer je van het binnenkijken in al deze verschillende keukens wat wel, maar juist ook wat niet bij jou als werknemer en als mens past.

Je leert super snel

Via Sales marketing group  maak je deel uit van een groot professioneel landelijk netwerk dat veel bedrijven ondersteunt. Daardoor kan je in korte tijd een schat aan ervaring opdoen bij verschillende bedrijven met verschillende culturen en doelen. SMG  investeert daarnaast continue in kennisdeling, trainingen, workshops en events waaraan je kunt deelnemen. Zo bouw je naast je ervaring ook aan je kennis. 

bouwen aan een groot netwerk met een sterk CV

In een korte tijd bouw je een ijzersterk cv op. Je kunt dus in een korte tijd flink wat nieuwe opdrachtgevers toevoegen aan je cv. Naast een boost voor jouw cv kan je netwerk hierdoor ook binnen no-time enorm groeien. Op elke opdracht werk je namelijk weer met verschillende mensen met verschillende kwaliteiten, externe bureaus en partners die wellicht later nog eens van pas komen.

Je hebt veel vrijheid en zelfstandigheid

Als interim professional  heb je veel vrijheid en ruimte om je rol bij een opdrachtgever zelf in te vullen. Eigen initiatief nemen en experimenteren wordt bijna altijd wel gewaardeerd. Bij opdrachtgevers kan je vaak zelf de lead nemen. Soms is dit  best spannend en het gaat eerlijk gezegd met vallen en opstaan, maar je staat er nooit alleen voor. Je kunt altijd terugvallen op je collega’s bij SMG als je ergens tegenaan loopt.

Zekerheid

Naast uitdagingen en ontwikkelingsmogelijkheden, heb je als interim Online Marketeer bij SMG de zekerheid van een netwerk van gelijkgestemden. Zodat je jou kennis en ervaring ook weer kan delen zodat je samen sterker staat.

Zijn er ook nadelen?

Zitten er ook nadelen aan het werken als interim professional? Jazeker, werken als interim professional gaat niet alleen maar over rozen. Het kan af en toe ook knap lastig zijn en veel van je vragen. Je moet dus heel stevig in je schoenen staan.

Ver  reizen hoort er nu helemaal bij

Een opdrachtgever zit niet altijd op steenworp afstand, waardoor je na werktijd vaker in de file belandt dan bij het zes uur avondmaal. Maar de gedachte dat het om een tijdelijke klus gaat en het feit dat je een opdracht kunt doen bij een interessante opdrachtgever, Trekt dit weer behoorlijk recht.

Hoe flexibel ben je

Gemiddeld duurt een interim opdracht zes maanden tot een jaar. Soms kun je je helemaal thuis gaan voelen bij je opdrachtgever en moet je vervolgens na de periode toch weer afscheid nemen. Zonder te weten bij welk bedrijf je daarna weer terecht komt. Dit vergt wat van je aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Het kan ook voorkomen dat je tussen twee opdrachten door even even zonder opdracht zit. Je hebt dan de juiste motivatie nodig om deze periode zo efficiënt mogelijk te benutten, door bijvoorbeeld te werken aan je marketingkennis.

We zijn benieuwd naar jou ervaringen als interimmer. Laat je bevindingen achter in de comments!

 

Ben je freelancer in de online marketing? Lees dan verder over de Sales Marketing Group

 

Recente posts

Webinar

13 juli | Webinar: Google Analytics

20:00 - 21:00 Krijg meer inzicht in de bezoekers van je website Al je een…
Webinar Inspire & Connect

15 juli | Inspire & Connect LIVE: Awardwinning case Dutch Search Awards

20:00 - 21:00 Recordaantal verkochte seizoenkaarten door de combinatie van data, creativiteit en gepersonaliseerde campagnes…
Google Ads Training
Webinar

20 juli | Webinar: Google Ads Basistraining

20:00 - 21:00 Hoe zet je een goede Google Ads campagne op! Google Ads (vroeger…
Webinar Inspire & Connect

29 juli | Inspire & Connect LIVE: Haal het maximale uit Google’s AI met behulp van Ads Scripts

20:00 - 21:00 Profiteer maximaal van Google’s AI door het ‘on track’ te houden met…

Dolf Kos

Dolf heeft veel ervaring op meerdere niveau’s bij verschillende organisaties met het toepassen van effectieve marketing strategieën. Ook heeft hij ruim 16 jaar ervaring in marketing, sales, management, hrm en finance.

Immelda Oord

Author Immelda Oord

Dit is een korte biografietekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi bibendum erat metus, eget faucibus orci varius non. Maecenas nec consequat ex, sit amet vulputate nisl.

More posts by Immelda Oord

Laat een bericht achter