Dit is waarom jouw cv niet goed genoeg is

Ben jij bang dat je cv niet goed genoeg is? Of krijg je regelmatig feedback van HR-managers en recruiters dat er belangrijke punten ontbreken? Geen zorgen. Je bent zeker niet de enige. Wij doken in de materie, spraken met recruiters en zochten uit waarom sommige cv’s niet genoeg zijn. Lees verder en leer hoe jij je cv kunt verbeteren.

Waar letten recruiters op bij cv’s?

Voordat je je cv gaat schrijven of aanpassen, is het belangrijk om te weten waar recruiters op letten bij het scannen van een cv. Scannen ja, want dat is wat ze doen. Niemand zit te wachten op lange stoffige teksten in jouw cv, dat is alvast tip 1. Recruiters scannen jouw cv en letten daarbij op een aantal belangrijke zaken: je werkervaring, je opleiding (en) en je competenties. We vroegen een aantal recruiters wat de meest gemaakte ‘fouten’ zijn in cv’s en kwamen tot de volgende tips:

1. Geen profielfoto

Recruiters én opdrachtgevers vinden het prettig om alvast een eerste indruk te krijgen dus zorg ervoor dat je een aansprekende professionele profielfoto in je cv hebt staan. Het ligt voor de hand maar we benadrukken het graag nog even: gebruik een professionele zakelijke profielfoto en géen vakantie kiekjes of selfies. Ps: dit geldt overigens ook voor je LinkedIn-profiel. Heb je nog geen zakelijke portretfoto? Bij de lokale fotograaf heb je voor vijf tientjes een mooie foto. Zeker de investering waard, als je het ons vraagt.

2. Onoverzichtelijkheid

Een cv kent globaal een standaard volgorde: je NAW gegevens, je opleidingen, je competenties en je werkervaring. Deze informatie dient overzichtelijk gescheiden te zijn middels titels en/of alinea’s. Zorg er voor dat de recruiter in één oogopslag deze informatie kan vinden.

3. Te algemeen

We snappen dat het verleidelijk is om ál je werkervaring en skills (en dat zijn er veel natuurlijk) te vermelden op je cv maar doe dit niet. Zorg ervoor dat je je cv aanpast aan de functie waarop je solliciteert: werkervaring die niets met de functie te maken heeft, kun je dus gerust weglaten.

4. Niet integer

Blijf realistisch en eerlijk in het beschrijven van je functie namen, werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Indien je een te grote verzameling hebt aan uitgevoerde projecten in een relatief korte tijd, dan prikt de recruiter (én opdrachtgever) hier snel doorheen. Maak het dus niet (te) veel mooier dan het is. Je valt snel door de mand, indien hier op door gevraagd wordt tijdens een gesprek.

5. Geen gebruik van keywords

Zorg ervoor dat je je cv aanpast aan de gewenste ervaring en vaardigheden. Solliciteer je op een online marketing rol? Benoem dan de vaardigheden die hierbij belangrijk zijn: SEA, SEO, campagnes, meten, analyseren, etcetera.

6. Te lang

We kunnen hier niet duidelijk genoeg over zijn: houd het kort en relevant. Niemand zit te wachten op een cv van vier pagina’s langdradige tekst. We adviseren je daarom om je cv tot een lengte van maximaal twee pagina’s te houden.

7. Saai

Een eerste indruk maak je al bij het insturen van je cv, zorg er dus voor dat je enige moeite hebt gestoken in de vormgeving. Stoffige cv’s in de standaard Word opmaak zijn niet echt meer van deze tijd. Ben je niet zo creatief? Probeer dan eens een tool als Canva. Dit is een gratis programma waar je duizenden cv-templates kunt vinden. Het enige wat jij hoeft te doen is je gegevens invullen.

8. Te groot

Met name cv’s die grafisch opgemaakt zijn (in PDF) kunnen een aardig groot formaat hebben. Zo groot, dat deze bij sommige recruiters niet aankomt in de mailbox. Veel online sollicitatie omgevingen hebben dan ook een maximale bestandsgrootte ingesteld voor je cv. Zorg er daarom voor dat je je cv verkleint middels een handige tool als PDF compressor.

9. Teveel vakjargon

Recruiters zijn recruiters, geen marketing-specialisten. Alhoewel veel recruiters en HR-managers de nodige kennis hebben over de inhoud van de functie en de vereisten, zullen ze geen wegwijs kunnen maken uit jouw technische beschrijving van de performance analyses die je hebt uitgevoerd voor een klant. Zorg er dus voor dat je op een heldere manier je werkzaamheden beschrijft en probeer afkortingen en vakjargon zo min mogelijk te gebruiken.

10. Spelfouten

Ja, dit lijkt voor de hand liggend maar het gebeurt regelmatig dat recruiters cv’s ontvangen met de nodige spelfouten erin. Zorg er dus voor dat je een spellings- en grammatica check uitvoert op je cv, of laat deze minimaal één dag liggen en kijk er de volgende dag nog eens kritisch naar. Vaak lees je zelf over spelfouten heen. Het kan ook helpen om iemand anders even je cv te laten lezen voordat je deze instuurt.

 

We hopen je hiermee een aantal bruikbare tips te hebben gegeven over het opmaken van je cv. Zijn we nog iets vergeten? Reageer gerust in de comments!

Wil je meer interessante blogs lezen voor zzp’ers? Lees hier dan meer over hoe je je vindbaarheid op Linkedin kunt vergroten.

 

 

Shanna is een enthousiaste freelance marketeer die lastige zaken graag helder maakt. Als partner van Sales Marketing Group schrijft ze verschillende blogs over uiteenlopende onderwerpen: van fiscus regels tot personal branding op Linkedin, Shanna werkt voor diverse MKB spelers, schrijft (website)teksten, blogs, creëert spraakmakende content en denkt mee in strategie.

Nieuwste blogs en evenementen

Shanna

Author Shanna

More posts by Shanna

Laat een bericht achter