De een moet er niet aan denken. Voor de ander een ideale combinatie. Freelancen levert enorm veel vrijheid en flexibiliteit op dat je in een baan in loondienst gewoon niet hebt. Omdat je kan kiezen welke klus je wel of niet aanneemt, met wie je samenwerkt, op welk tijdstip van de dag je werkt en de plaats waar je werkt, ben je vrij om keuzes te maken die precies aansluiten op jouw behoefte.

  1. Je maakt van je passie je werk.

Voor veel mensen is een baan dagelijkse kost het betaald immers je rekeningen toch? Als freelancer werk je vanuit passie waardoor je er anders in staat. Je ziet je werk eerder als een hobby waardoor je minder spanningen ervaart.

  1. Je bepaalt zelf wat je verdiend

Als freelancer bepaal je zelf wat je verdiend. Vind je het te magertjes dan kun je er voor kiezen die opdracht aan je voorbij te laten gaan. Probeer alleen niet naast je schoenen te lopen en Vergelijk je tarief met concurrenten. Je wilt natuurlijk niet achter het net vissen omdat je uurloon te duur is.

  1. Het geheim van succes zit in jezelf

Succes is puur en alleen afhankelijk van je eigen inzet. Met hard werken en jezelf continu blijven ontwikkelen, bijscholen, stijg je al snel boven je concurrenten uit.

  1. Je hebt geen vaste werkplek

Je zit niet ergens op een vaste werkplek op een saai kantoor met dag in dag uit dezelfde mensen. Je kunt iedere dag in een nieuwe omgeving werken. Zo kom je nog eens ergens en ontmoet je ook weer andere mensen wat weer goed is voor je netwerk. Mocht je er voor kiezen dat je  ergens wel graag vaker komt, dan bepaal je dat altijd nog zelf.

  1. Vrijheid tussen werk en privé

Je kunt heel gemakkelijk de uren die je werkt om je privé heen bouwen. Je werkuren zijn toch flexibel en kan over de hele week verdeeld worden. Een belangrijke opdracht of deadline? Dat is geen probleem, dan werk je toch gewoon een weekje later iets langer.

  1. Kansen zien en benutten

Als freelancer heb je ontzettend veel kansen. Op iedere werkvloer leer je weer nieuwe skills. En hoe beter je kwaliteiten, hoe meer dat je kan vragen per uur. Daarnaast zullen omdat je een bag of tricks hebt de diensten voor het oprapen liggen.


  1. I am my own boss

En het allerbeste is natuurlijk dat jij in control bent. Want als freelancer bepaal je zelf waar, wanneer en voor hoeveel je werkt. Geen baas die je vertelt dat je moet werken. Jij bepaalt. Dat is toch te gek!

 

Ben je freelancer in de online marketing? Lees dan verder over de Sales Marketing Group

 

Recente posts

prinsjesdag 2019
Blog

Prinsjesdag 2019: wijzigingen voor zzp’ers

Prinsjesdag 2019: veranderingen voor zzp'ers Prinsjesdag zit er weer op en de nodige wetswijzigingen zijn…
tips interim solliciatiegesprek
Blog

Tips voor je interim sollicitatiegesprek

Tips voor je interim sollicitatiegesprek Ongetwijfeld heb je in loondienst al vaak een sollicitatiegesprek moeten…
smg inspire and connect freelance
Blog

Inspire & Connect terugblik: speciaal voor startende freelancers

De Sales Marketing Group organiseert maandelijks Inspire & Connect. Deze netwerkavond staat volledig in het…
Blog

Dit is waarom jouw cv niet goed genoeg is – Tips voor zzp’ers

Dit is waarom jouw cv niet goed genoeg is Ben jij bang dat je cv…

Dolf Kos

Dolf heeft veel ervaring op meerdere niveau’s bij verschillende organisaties met het toepassen van effectieve marketing strategieën. Ook heeft hij ruim 16 jaar ervaring in marketing, sales, management, hrm en finance.

Immelda Oord

Author Immelda Oord

Dit is een korte biografietekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi bibendum erat metus, eget faucibus orci varius non. Maecenas nec consequat ex, sit amet vulputate nisl.

More posts by Immelda Oord

Laat een bericht achter