29
oktober

18:00 – 21:00

SMG Academy | Training Google Data Studio

In deze training over Google Data Studio van Alex van Holland leer je in één avond de mogelijkheden van deze online tool. 

Training: Google Data Studio

Google Data Studio is handige tool die het makkelijk maakt om je data om te zetten in een mooi en overzichtelijk dashboard. Zowel data uit Google bronnen als data uit applicaties van derden kunnen kan je gebruiken voor het maken van deze visuele rapportages. Uitermate geschikt om je analyses aan het hoger management te presenteren.

In de training Google Data Studio van Alex van Holland leer je in één avond je data en vastgestelde KPI’s op een overzichtelijke en visuele manier om te zetten in een dashboard. Je gaat ook zelf aan de slag met het opzetten en inrichten van je eigen dashboard.

De training start met een introductie over de werking van Google Data Studio en uitleg over de belangrijkste begrippen. Verder leer je hoe je de databronnen kunt koppelen zoals Google Analytics of Google Ads. 

Het gebruik van bestaande templates komt aan bod maar ook hoe je je dashboards zelf kunt vormgeven in huisstijl. En verder leer je het toepassen van diverse functies zoals filters, vergelijkingen, segmenten en formules en hoe je gegevensbronnen mengt.

Je leert:

  • Het bepalen van KPI’s, om tot je belangrijkste data te komen voor je dashboard,
  • Het koppelen van diverse gegevensbronnen aan Google Data Studio en samenvoegen in een dashboard,
  • Het toevoegen van data via Google Spreadsheet om een volledig dashboard te creëren,
  • Het visualiseren en vormgeven van data,
  • Het toepassen van functies om je dashboard tot in detail te kunnen inrichten,
  • Het delen en verzenden van het dashboard met anderen.

Over de trainer

Alex van HollandAlex van Holland is een data gedreven online marketeer. Alex helpt bedrijven om data om te zetten in begrijpelijke en leesbare informatie en rapportages. Hij weet de rapportages zo te ontwikkelen dat ze ook functioneel zijn om strategisch inzicht te verkrijgen en lange termijn te beslissingen te kunnen nemen. Daarnaast is zijn gegenereerde dat uitermate geschikt om campagnes te optimaliseren en bij te sturen.

 

Planning

17.00 – 18.00  Ontvangst en broodjes buffet
18.00 – 21.00
  Google Tag Manager training
21.00 – 21.30  Napraten met medecursisten

De inwendige mens wordt verzorgd met een lekker broodjes buffet. Ook koffie, thee en fris is volop aanwezig. Tijdens en na de sessie is er tijd om vragen te stellen aan Alex en te connecten met de medecursisten.

SMG Academy

Google Data Studio

↓  Reserveer nu je plek!  ↓

Over SMG Academy

De SMG-academy helpt sales en marketing professionals om jouw essentiële kennis en capaciteiten aan de top te krijgen en te houden. Door te leren van trainers die dit zelf dagelijks inzetten. En voor partners bij SMG is er nog een extra korting ook. Maar of je nu (al) partner bent of niet, jouw groei in digitale marketing start hier.

Locatie

De trainingen van de SMG Academy vinden plaats in het pand aan de ambachtsweg 28, 1271 AM in Huizen.

Annulering

Tot 30 dagen voor aanvang van de training is kosteloze uitschrijving en restitutie van het inschrijfgeld door de deelnemer mogelijk. Bij uitschrijving tussen 30 dagen en 7 dagen voor de startdatum van het wordt €75,- in rekening gebracht. Bij uitschrijving door  vanaf 7 dagen voor de startdatum wordt 100% van het overeengekomen bedrag in rekening gebracht. Annuleren kan alleen via een e-mail naar: info@salesmarketinggroup.nl.

Indien door omstandigheden een training onverhoopt geen doorgang kan vinden, zal Sales Marketing Group trachten binnen een afzienbare termijn te zorgen voor een vervangende training op een andere datum. Indien dit niet mogelijk is en Sales Marketing Group de training geen doorgang laat vinden zal het inschrijfgeld terugbetaald worden aan de deelnemer. Restitutie van het overeengekomen bedrag vindt tevens plaats indien de deelnemer op de nieuwe datum niet deel kan nemen aan de training.

Vragen?

Voor een antwoord op al je vragen over  SMG Academy of andere events van SMG kun je mailen naar info@salesmarketinggroup.nl.
We horen graag van je!

Martin

Author Martin

More posts by Martin