De eerste Inspire & Connect van het jaar was een speciale avond. Dit roepen we niet zomaar, het concept van de Inspire & Connect is behoorlijk op de schop gegaan! In het afgelopen jaar hebben we al meerdere avonden met elkaar georganiseerd, elke maand kwamen er meer partners, meer gasten en het bereik groeide snel. Dit ontpopte zich in het Performance Marketing Event waar meer dan 150 man aanwezig waren. (bekijk de twee aftermovies)

De verandering

Als je al eerder bij de I&C bent geweest weet je dat het er nu anders aan toe gaat. De partners van de groep hebben aangegeven dat ze zelf ook hun expertise willen delen met de groep en de aanwezige sales en marketing professionals. We hebben uitsluitend partners die hun vak ademen en sprongen dus een gat in de lucht toen we hoorde dat de partners dit jaar zelf ook het podium wilden gaan betreden.

Zo verloopt de avond

Elke Inspire en Connect start met een diner en korte voorstelronde. Zo weet je gelijk wie er in de zaal zit en oefen je je elevator pitch. Deze keer werd er tussendoor nog een verjaardag gevierd en hadden we voor het eerst een social media challenge(zie filmpje). Daarna kregen twee sprekers het podium om nieuwe ontwikkeling, case studies en praktische tips met het publiek te delen.

Martin heeft gewonnen met onderstaande post:

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Hieronder een korte maar krachtige samenvatting van de twee sessies:

Sessie 1: 6 x tips voor interactieve e-mail met Dick de Zwart

Interactieve mails staan bovenaan de wishlist van elke e-mail marketeer. Mailings zijn interactief wanneer acties die normaal plaatsvinden op de website, verplaatst worden naar de e-mail. Hierdoor worden de mails zelf levendiger met als gevolg meer engagement, langere attentie en hogere conversie (lees CTR).

Dick de Zwart, partner van SMG, gaf alle aanwezigen 6 tips om hun e-mail dit extra effect te geven.  Van dure video’s en carrousels tot suggestieve interactie, waar je slechts een extra landingspagina voor nodig hebt. Praktisch en vaak snel te implementeren.

Voorbeeld suggestieve interactieve e-mail:

Voorbeeld suggestieve interactieve e-mail

Sessie 2: Coen de Vries – AdChieve over Google Shopping

Coen kwam direct door vanuit zijn presentatie bij de WebWinkelVakdagen. Hij vertelde alles over het beheren van je Google Shopping account. Hoe zorg je ervoor dat jouw producten uit de schappen vliegen? Je jouw campagnes effectief kunt opzetten tracken en bijsturen?

Vraag maar aan Coen, als eigenaar van AdChieve kan hij je er alles over vertellen. Dit is ontzettend interessant voor iedereen die werkt in de retail of klanten heeft in die sector.

De tijd vloog voorbij en er werd vrolijk nagepraat tijdens de borrel!

Wat is de Inspire & Connect

Voor de lezers die nog niet langs zijn geweest, de Inspire & Connect is een maandelijkse avond georganiseerd door SMG. Het is een plek waar we, zoals de naam al zegt, bij elkaar komen om elkaar te inspireren en te leren kennen.

Voor wie?

De I&C is voor partners, opdrachtgevers en recruiters om te netwerken en elkaar te leren kennen, terwijl je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. De avond is open voor sales en marketing professionals die ons verder willen leren kennen of overwegen partner te worden bij SMG.

Kom je ook?

Wil je kennismaken met de partners, geïnteresseerd in de onderwerpen of gewoon benieuwd naar SMG? Kom volgende maand naar de volgende Inspire & Connect!

Benieuwd naar het onderwerp van deze maand? Bekijk hier de agenda.

“Ik wist niet dat er zo’n verschil zat tussen Adwords en Google Shopping.”

“Dick heeft dit echt al vaak gedaan, dat is ook wel duidelijk te zien. Hij heeft een hele interactieve sessie gegeven, de interactiefste tot nu toe. Het was ook zijn onderwerp ‘interactieve email’ dus dat sloot lekker aan.”

“Dit was wel echt interactiever met een partner aan het woord. Dick kende ik ook nog niet zo goed dus nu weet ik gelijk wat zijn specialiteit is.”

Recente posts

LinkedIn training
Eerdere evenementen

25 november | Inspire & Connect LIVE: Laat LinkedIn voor je werken!

20:00 - 21:00 Meer opdrachten & zichtbaarheid door een eigen en authentieke aanpak op LinkedIn…
Inspire & Connect (online)

2 december 2020 | Inspire & Connect LIVE: Social Media Advertising

20:00 - 21:00 Meer inzichten in de markt van Social Media Advertising In dit webinar…
digitale transformatie
Inspire & Connect (online)

9 december | Inspire & Connect: Spreker en futurist Igor over de gevolgen van Corona op de economie

19:30 - 21:00 Gaan marketeers hét maken?   Op 10 december 2019 sprak Igor Beuker…
LinkedIn training
Inspire & Connect (online)

16 december | Inspire & Connect LIVE: LinkedIn training

20:00 - 21:00 Leer hoe jij je online zichtbaarheid kunt vergroten met LinkedIn LinkedIn biedt…
Immelda Oord

Author Immelda Oord

Dit is een korte biografietekst. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi bibendum erat metus, eget faucibus orci varius non. Maecenas nec consequat ex, sit amet vulputate nisl.

More posts by Immelda Oord

Laat een bericht achter