1
maart

20:00 – 21:00

Wat kan je met Google Tag Manager?

Als je een website in de lucht hebt, wil je vaak van alles weten over hoe deze website het doet. Je wilt (marketing) data verzamelen, je wilt onderzoeken, je wilt misschien specifieke data doorsturen naar Facebook of LinkedIn via de bekende pixels …etc. Om dit mogelijk te maken zijn er kleine stukjes code nodig, voor elk ding wat je wilt doen tenminste 1. Dit kan door jouw webbouwer iedere keer te vragen dit op de site te plaatsen.

Nadeel: naarmate het aantal scripts groeit (en dat doet het) wordt het steeds onoverzichtelijker, je hebt iedere keer de webbouwer nodig, de site kan trager worden …etc. Hier komt Google Tag Manager om de hoek kijken. Dit is een toegankelijke omgeving, waarin alles op het gebied van scripts, tags en pixels overzichtelijk ingesteld en beheerd kunnen worden, terwijl er nog maar 1 script op de site geplaatst hoeft te worden, namelijk die van Google Tag Manager.

Nu inschrijven

Over dit webinar

Tijdens dit webinar geeft Leo Verkaik een introductie en overzicht van de Google Tag Manager basistraining op donderdag 15 april a.s. in Huizen (of online afhankelijk van de situatie op dat moment).

Je leert de structuur van Google Tag Manager kennen en wat de functies van de verschillende onderdelen zijn. Daarnaast krijg je alvast een inkijkje hoe je bepaalde basis tags configureert zoals bijvoorbeeld Google Analytics. En de extra mogelijkheden die er zijn om zaken meetbaar te maken en data te verzamelen worden toegelicht.

Over de trainer

Leo VerkaikLeo Verkaik is een data gedreven online marketeer. Leo helpt bedrijven om data om te zetten in begrijpelijke en bruikbare informatie. Hij help organisaties te denken in doelstellingen en deze te vertalen naar KPI’s en targets. Om vervolgens de data en de informatie die daaruit voortkomt zo in te richten dat het dashboard een meetinstrument wordt. Op basis hiervan kunnen dan beslissingen genomen worden en optimalisaties worden uitgevoerd. Want zeker in de online marketing geldt: “meten is weten”!

Voor wie geschikt?

Bedrijfseigenaren, zelfstandig ondernemers en iedereen die meer wil weten over de performance van zijn/haar website en hoe je dat meetbaar maakt.

SMG Academy

Twijfel je nog of je deel wilt nemen aan de training van Leo aan de SMG Academy? Meld je dan aan voor dit gratis webinar. In een uur tijd word je in grote lijnen uitgelegd hoe de training er op donderdag 15 april 2021 uit gaat zien.

Praktisch

Meld je aan via Eventbrite. Je zult van ons een url ontvangen waarmee je het deze webinar kan volgen. 

Datum: 1 maart 2021
Tijd: 20.00-21.00

Nu inschrijven

Vragen?

Voor een antwoord op al je vragen over SMG Academy of andere events van SMG kun je mailen naar info@salesmarketinggroup.nl.
We horen graag van je!

Frank

Author Frank

More posts by Frank